Panouri solare - pentru sisteme de termoficare


Sistemul de incalzire cu energie solara poate fi utilizat vara la prepararea apei calde menajere (avand capacitatea de a acoperi consumul zilnic de apa calda), iar iarna poate fi utilizat ca rezerva de apa calda in sistemele de incalzire care echipeaza cladiri social-administrative, hoteluri,pensiuni,vile,case particulare,restaurante, spalatorii etc...

Sistemul de incalzire cu energie solara este realizat in mai multe varianta constructive:
Varianta pentru preparat apa calda menajera;
Varianta pentru preparat apa calda menajera si tampon pentru incalzire centala
Varianta pentru incalzire PISCINA
Variata pentru temperarea caselor de vacanta nelocuite( Se elimina umiditatea si producerea mucegaiului)

Avantaje:
- cu o instalatie solara corect dimensionata puteti face anual o economie de 60-70 % la energia necesara pentru producerea apei calde menajere iar in lunile de vara chiar de 100%.
- durata de functionare a instalatiei depaseste 25 de ani Nu trebuie golit niciodata iarna circuitul primar.

Nota:

Sitemul solar de incalzire pentru apa menajera , ca autor pentru incalzirea centrala sau combiat se poate atasa si la orice sistem existent la consumator fara sa fie necesara vreo modificrare tehnica, folosind intru totul circuitl existent.
Principiul de functionare:
Caldura de la soare este preluata in captatorul solar de catre lichidul de lucru si transportata si transferata in rezervorul de stocare.
Dispozitivul de control electronic compara temperatura colectorului cu cea a rezervorului. Daca temperatura din colector este mai mare decat cea din rezervor porneste pompa de recirculare.


Galerie